Beszélgetések

Hogyan működik ma, a 21. században a 900 éve alapított premontrei rend? E kérdésre adott választ a Premontrei örökség című dokumentumfilm, melyet május 3-án online mutattak be a nagyközönségnek. A film után a rend három magyarországi vezetőjével láthattunk kerekasztal-beszélgetést.

Bővebben...

2021-ben ünnepli alapításának 900 éves jubileumát a premontrei rend. Az évfordulóra készülve a Shoeshine kultúrtér Huszár Domonkos rendezésében, A premontrei örökség címmel gyönyörű filmben mutatja be, hogyan őrzik elevenen ezt a tekintélyes hagyományt a rend tagjai: szerzetesek, papok és nővérek. Balogh Péter Piusz gödöllői apát után Fazakas Zoltán Márton csornai apáttal beszélgettünk.

Bővebben...

A premontrei szerzetesrend 2021-ben ünnepli alapításának 900 éves jubileumát. Az évfordulóra készülve a Shoeshine kultúrtér Huszár Domonkos rendezésében „ A premontrei örökség” címmel gyönyörű filmben mutatja be, hogyan őrzik elevenen ezt a tekintélyes hagyományt a rend tagjai: szerzetesek, papok és nővérek. Balogh Péter Piusz gödöllői apáttal beszélgettünk.

Bővebben...