Megújultak a gödöllői Premontrei Iskolaközpont épületei

Megújultak a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium épületei és sportudvara. Soltész Miklós az átadóünnepségen hangsúlyozta: a keresztény nevelés, amit a premontrei szellemiség biztosít, nemcsak a tárgyi tudásra fordítja a gyerekek figyelmét. Az államtitkár szerint jelentős az igény a színvonalas oktató-nevelő munkát végző egyházi iskolák iránt..


A szeptember 22-én tartott átadóünnepségen a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára adta át a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium megújult részeit. Az alapításának 900. évfordulójára készülő Premontrei Rend életében jelentős fejlesztések Magyarország Kormánya több mint félmilliárd forintos támogatásából valósulhattak meg.


Takácsné Elek Borbála intézményvezető a rendezvényen elmondta: az iskola egyik központi épülete a B épület, az úgynevezett „erdei istálló”, ahogy a diákok nevezik a sportcsarnokot.


Az eseményen részt vett Vécsey László, Gödöllő és térsége a országgyűlési képviselője és Ullmann Péter nyugalmazott kormányzó perjel. A megújult épületegyüttest Balogh Péter Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele áldotta meg.


(Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság)


Forrás: kormany.hu


Fotó: Bognár Benedek, Orbán Domonkos