Aktuális

A premontrei rend megalapításának 900. évfordulója alkalmából a Magyar Premontrei Cirkária háromnapos nemzetközi tudományos konferenciát szervez a Gödöllői Premontrei Apátság és Iskolaközpont épületeiben.


Tisztelt Kollégák, Kedves Érdeklődők!

A szervezők szomorúan értesítik Önöket, hogy a koronavírus-járvány veszélye miatt és a vonatkozó kormányzati intézkedések értelmében a „Premontrei 900” konferenciát elhalasztjuk.
A konferenciát, a járványügyi helyzethez igazodva, lehetőség szerint mielőbbi új időpontban fogjuk megtartani, változatlan helyszínen, azonos struktúrában, és – reményeink szerint – változatlan előadókkal. A konferencia tervezett új időpontjával kapcsolatosan mihamarabb értesítjük Önöket.

Megértésüket köszönjük!
Üdvözlettel,
A konferencia szervezői


A konferencia célja az, hogy a premontrei rend magyarországi tevékenységének középkori, újkori és legújabb kori történetét, a rend lelkiségét, valamint kulturális és művelődéstörténeti jelentőségét egyaránt vizsgálja. A premontrei rend történetével kapcsolatos áttekintések mellett a konferencián helyet kapnak az új kutatási eredményeket bemutató, illetve a módszertanilag újszerű előadások is. Az interdiszciplináris konferencia fókuszában a mikrohistóriai megközelítés és az esettanulmányok bemutatása áll, amelyek mentén a premontrei rend magyarországi történetének új narratívái alakíthatók ki.