Aktuális

Az idei Múzeumok Éjszakája rendezvény tervezett napján egy szép estét tölthetünk a zsámbéki Öregtemplomnál a premontrei szerzetesekkel, majd jazz és klasszikusok randevúján vehetünk részt 2020. június 27-én.


A premontrei szerzetesrend alapításának 900 éves évfordulójára készülve született meg az az egész estés dokumentumfilm, amely megrendítő valóságban ábrázolja a mai magyar premontrei közösségek csendes és alázatos munkáját társadalmunk mindennapjaiban. Elkészült egy kültéri vándorkiállítást is, amelyben mai premontrei atyák és nővérek az alapító, Szent Norbert karizmáit mutatják be, összekötve ezzel a 900 éves múlt örök értékeit. A film és a kiállítás megtekinthető 2020. június 27-én, a zsámbéki Öregtemplomnál.


Az esti programot 17 órakor szentmisével kezdődik, majd vesperással folytatódik a déli templomtorony alatti térben. A Premontrei örökség című film vetítése 19 órakor indul, a kőtárban.


A premontrei programok után a Sopronban élő zongorista-zeneszerző, Kónya Tibor jazz zongorista szerzői estjét hallgathatjuk meg. A virtuóz zongorista többször megfordult már Zsámbékon a Nyakas Jazz Klub színpadán. Ezúttal zongora-fuvola duóval érkezik a Múzeumok Éjszakája (helyett) program záró koncertjére az Öregtemplomhoz, szerzői estjén Jacsó Erika lesz partnere. Műsorukban a jazz és klasszikusok adnak egymásnak randevút...